Австралія викрила російських шпигунів

Австралія викрила російських шпигунів

13:38 Липень 14, 2024

Політика 674 3 хвилини

Magyar

Австралія звинуватила пару росіян у шпигунстві, у відповідь росію звинуватила Австралію в розпалюванні «антиросійської параної». Пара, яка має австралійське громадянство, була заарештована в Брісбені за звинуваченням у спробі отримати доступ до матеріалів, пов’язаних із національною безпекою Австралії.

Посольство рф в Австралії оприлюднило заяву, в якій ідеться про те, що ці арешти були спрямовані на розпалювання нової хвилі антиросійської параної та відволікання австралійців від невдач правлячої Лейбористської партії. У відповідь прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе закликав росію «відступити і не втручатися у внутрішні справи інших суверенних держав», повідомляє CNBC.

Подружжя, Кіра та Ігор Корольови, постало перед судом у п’ятницю. Їм висунуто звинувачення у змові з метою шпигунства, що передбачає максимальне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Ці звинувачення є першими, які трапилися з часу норм за новим законодавством, запровадженим у 2018 році. Дружина, яка працювала в Збройних силах Австралії техніком з інформаційних систем, поїхала до росії та наказала своєму чоловікові увійти в її офіційний обліковий запис, щоб отримати доступ до оборонних матеріалів.

Австралія, яка не є членом НАТО, надає значну підтримку Україні після вторгнення росії у 2022 році. Днями на саміті НАТО у Вашингтоні країна оголосила про черговий пакет військової допомоги на 250 мільйонів австралійських доларів. Посольство росії запросило письмову інформацію від влади Австралії про ситуацію подружжя та розглядає відповідні заходи консульської допомоги.

Подружжя не подавало клопотання про внесення застави. Їх залишили під вартою до наступного суду, який відбудеться 20 вересня.

portfolio.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня