Україна і Польща уклали безпекову угоду

Україна і Польща уклали безпекову угоду

16:55 Липень 8, 2024

Політика 642 2 хвилини

Magyar

Україна та Польща розробляють механізм збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу у Варшаві.

“У безпековій угоді передбачено положення про розробку механізму щодо збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі. Впевнений, що наші команди разом з військовими пропарюють спільно, як ми можемо швидко реалізувати цей пункт наших домовленостей” – зазначив він.

Окрім того, Україна обговорювала з Польщею передання нових літаків.

“Друге – окреслена співпраця щодо бойової авіації… Ми порушували питання щодо передання ще літаків, сучасну НАТОвську авіаніку, щоб захистити наше цивільне населення, мережу енергетики”, – розповів глава держави.

Зеленський зауважив, що загалом Польща надала Україні вже 44 пакети допомоги, цього року планується передати ще кілька пакетів, а також розвиток співпраці оборонних підприємств країн, повідомив президент.

Зеленський зауважив, що загалом Польща вже надала Україні 44 пакети допомоги, і на цей рік заплановано ще кілька пакетів, а також розвиток співпраці між оборонними підприємствами країн.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня