У Байдена працюють над зустріччю із Зеленським на саміті НАТО, - Білий дім

У Байдена працюють над зустріччю із Зеленським на саміті НАТО, - Білий дім

09:28 Липень 7, 2024

Політика 426 2 хвилини

Magyar

У президента США Джо Байдена працюють над організацією зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським уже наступного тижня. Вона може пройти в рамках саміту НАТО у Вашингтоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розшифровку брифінгу високопосадовця Білого дому.

За його словами, 9 липня Байден зустрінеться з лідерами НАТО у рамках заходу, присвяченого 75-й річниці альянсу. У середу, 10 липня, на саміті він привітає Швецію як нового члена НАТО, на вечір заплановано спільну вечерю у Білому домі.

У четвер, 11 липня, відбудуться зустрічі з ЄС та партнерами альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні – Австралією, Японією, Республікою Корея та Новою Зеландією. У другій половині дня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО.

Після цього Байден проведе заходи за участю майже 20 союзників та партнерів, які вже підписали угоди щодо безпеки з Україною.

“І хоча у президента буде досить напружений графік, ми працюємо над організацією зустрічей з різними світовими лідерами на полях саміту, включаючи президента Зеленського. І найближчими днями ми матимемо більше інформації про них, якою ми поділимося”, – додав чиновник.

Зазначимо, станом на сьогодні українська сторона офіційно не казала про поїздку Зеленського до Вашингтона.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня