The New York Times закликає Джо Байдена піти у відставку

The New York Times закликає Джо Байдена піти у відставку

20:34 Липень 2, 2024

Політика 464 5 хвилин

Magyar

Джо Байден визнав, що не дуже добре виступив на перших теледебатах, але заявив, що все ще готовий до виконання своїх завдань.

Байден становить ризик для майбутнього Сполучених Штатів і зміцнення демократії, оскільки не є кандидатом, який може надати необхідний імпульс стабільності в той час, коли ці два важливі стовпи хитаються, стверджує The New York Times. Видання опублікувало фото Байдена в траурних чорних тонах, які свідчать про те, що він відійшов у минуле. Стаття називається «Щоб добре служити країні, Байден повинен вийти з перегонів» і закликає чинного президента відмовитися від участі у виборах, визнавши, що він уже достатньо зробив для американської нації.

Джо Байден намагався розвіяти занепокоєння з приводу свого невдалого виступу на теледебатах проти Дональда Трампа. Виступаючи на зборах Демократичної партії в Північній Кароліні, лідер США відзначив, що розуміє, що вже не такий молодий і не такий хороший учасник дебатів, як колись, але знає, як виконувати роботу президента. Байден повідомив своїм прихильникам, що не балотувався б на другий термін, якщо б не вважав, що готовий до цієї діяльності, оскільки ставки надто високі.

У своїй 18-хвилинній промові президент звинуватив Дональда Трампа в брехні, руйнуванні демократії та побудові передвиборчої кампанії на помсті.

Після телевізійних дебатів у четвер кілька ЗМІ, близьких до Демократичної партії, виступили з різкою критикою виступу Джо Байдена на дебатах. Лунали також пропозиції, щоб демократи шукати іншого кандидата в президенти.

Трамп каже, що Америці потрібен компетентний президент

У п’ятницю Дональд Трамп провів передвиборчий мітинг у Чесапіку, штат Вірджинія, який став його першим публічним виступом після телевізійних дебатів. У своїй промові тривалістю близько 60 хвилин кандидат у президенти від Республіканської партії заявив, що його дебати з Джо Байденом напередодні ввечері підкреслили важливість обрання американцями компетентного президента.

Колишній лідер США підтвердив свою обіцянку покласти край нелегальній імміграції та свою відданість політичному принципу «мир через силу». Він повторив, що якби був президентом, не було б війни в Україні й російських ядерних підводних човнів біля американського узбережжя Куби.

Північна Кароліна, де Джо Байден проводив передвиборчу кампанію, та Вірджинія, де Дональд Трамп влаштував свій передвиборчий мітинг, є штатами, які коливаються в підтримці обох кандидатів у президенти.

1,5-годинні теледебати без глядачів

Перші телевізійні дебати між Дональдом Трампом і Джо Байденом на виборах 2024 року відбулися в четвер увечері в студії новин CNN. Вони тривали 90 хвилин. Глядачів у студії не було.

За підрахунками компанії Nielsen, дебати, які транслювалися на кількох національних телеканалах, дивився понад 51 мільйон глядачів. Ця цифра не включає тих, хто стежив за подією через інтернет. Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення CNN, 67% глядачів вважали Дональда Трампа переможцем дебатів.

Перші телевізійні дебати між Дональдом Трампом і Джо Байденом у 2020 році зібрали 73 мільйони глядачів.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня