Зеленський доручив очистити УДО

Зеленський доручив очистити УДО

13:47 Червень 26, 2024

Політика 469 2 хвилини

Magyar

Президент України Володимир Зеленський доручив новому керівнику Управління державної охорони (УДО) очистити відомство після того, як двох офіцерів відомства звинуватили у підготовці замаху на високопосадовців.

Минулого тижня Служба безпеки України (СБУ) заявила про затримання двох полковників Управління державної охорони, які разом із агентурною мережею ФСБ брали участь у змові про організацію вбивства президента Зеленського та інших високопосадовців, серед них очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У понеділок Президент України Володимир Зеленський представив особовому складу нового керівника Управління державної охорони України Олексія Морозова.

«Головне завдання нового керівника Управління державної охорони України полковника Олексія Морозова – забезпечити, щоб в управлінні працювали виключно патріотично налаштовані професійні люди, які повʼязують свою долю виключно з Україною», – написав Зеленський у телеграм-каналі.

Також, додав Зеленський, управління має бути очищене від усіх, хто обирає для себе не Україну або дискредитує Управління державної охорони.

Президент України Володимир Зеленський звільнив попередника Морозова, Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України через два дні після того, як СБУ заявило про затримання двох полковників УДО, які, за повідомленням, передавали секретну інформацію росіянам.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня