Боррель: «росія переозброюється та готується до тривалої війни»

Боррель: «росія переозброюється та готується до тривалої війни»

10:15 Червень 25, 2024

Політика 492 3 хвилини

Magyar

Він заявив, що агресор не може диктувати умови припинення вогню країні, на яку він напав.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що росія продовжує війну в Україні та не демонструє жодного реального інтересу у мирному процесі.

“Агресія росії проти України не свідчить про реальний інтерес до миру. Неприйнятні вимоги путіна спрямовані на легітимізацію вторгнення та підрив мирних зусиль, у той час як росія переозброюється та готується до тривалої війни”, – написав він у Твіттері.

“Агресор не може диктувати умови припинення вогню”, – наголосив Боррель.

“Статут ООН і Резолюція Генасамблеї ООН про всеосяжний, справедливий і міцний мир в Україні, підтримані 141 країною, втілюють принципи Статуту ООН у життя. Я з нетерпінням чекаю участі в майбутньому Саміті з питань миру, який підтвердить це”, – додав високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики.

Напередодні саміту миру у Швейцарії, 14 червня, президент росії владімір путін назвав дві головні умови москви для початку мирних переговорів з Україною: відмова Києва від вступу до НАТО та виведення українських військ із території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Президент України Володимир Зеленський назвав пропозицію путіна «ультиматумом, якому не можна довіряти» і порівняв його з Гітлером, який також починав окупацію Європи із вимоги віддати йому частину Чехословаччини.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що росія має вивести свої війська з окупованої української землі, а не вимагати від України виведення військ з української території.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня