У Північній Македонії призначили новий уряд

У Північній Македонії призначили новий уряд

17:55 Червень 24, 2024

Політика 444 3 хвилини

Magyar

У неділю, 23 червня, парламент Північної Македонії обрав новий уряд на чолі з прем’єр-міністром Крістіаном Міцкоскі, лідером партії ВМРО-ДПМНЕ, що перемогла на виборах.

Про це інформує Балканський оглядач.

За словами прем’єра, уряд Північної Македонії працюватиме відповідно до європейських стандартів, просуваючи мету повноправного членства в Європейському Союзі, і продовжить підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією.

“Ми продовжуємо стояти разом із нашими партнерами з ЄС і разом будемо гармонізувати спільну зовнішню політику з ЄС. Підтримка України в самообороні та захисті її суверенітету та територіальної цілісності продовжується”, – наголосив він.

Складаючи присягу, Міцкоскі використав конституційну назву країни – Республіка Північна Македонія й пообіцяв, не допустить компромісів, які вимагає від Скоп’є Софія стосовно внесення до Конституції північної Македонії згадки болгар як державотворчого народу.

“Такий болгарський диктат за цих умов не пройде, і не буде жодних конституційних змін, поки я тут”, – зауважив він.

Крім того, лідер ВМРО-ДПМНЕ пообіцяв знизити податки, підвищити пенсії, збільшити інвестиції в регіональний розвиток та боротися з корупцією.

Загалом у новому уряді Північної Македонії буде 23 міністри та 5 віцепрем’єрів: 16 членів урядового кабінету, включаючи прем’єр-міністра, входять до коаліції “Ваша Македонія” на чолі з ВМРО-ДПМНЕ, 6 – до албанської коаліції “Вреді” і 2 – до політичної партії ЗНАМ патріотичного спрямування.

Посаду міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі та міністра оборони отримали два заступника голови ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунскі та Владо Місайловскі.

Одним з ключових пріоритетів Тимчо Муцунскі називав розвиток стратегічного партнерства зі США та повноправне членство Республіки Македонія в Європейському Союзі.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня