Фінляндія передала Україні обладнання для модернізації метеослужби

Фінляндія передала Україні обладнання для модернізації метеослужби

21:00 Червень 5, 2024

Політика 501 1 хвилина

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що Фінляндія передала Україні обладнання для модернізації метеорологічної служби.

“Сьогодні з надзвичайним та повноважним послом Фінляндії в Україні Яакко Лехтовіртом та Гаррі Піетарілою, директором з експортних послуг Фінського метеорологічного інституту, обговорили результати дворічного впровадження спільного проєкту. Ми прагнемо автоматизувати процес моніторингу погоди та прогнозування небезпечних метеоявищ. Для цього необхідне обладнання, яке нам передають фінські колеги”, – зазначив він.

За словами Клименко, українські фахівці пройшли фахові тренінги, вже використовують у роботі нові робочі станції синоптика з відповідним програмним забезпеченням і потужними серверами. У процесі постачання 10 автоматичних метеорологічних станцій і спеціалізована морська метеостанція.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня