Канада заморожує процес зростання населення і скорочує свої міграційні рамки

Канада заморожує процес зростання населення і скорочує свої міграційні рамки

13:23 Жовтень 26, 2024

Політика 317 3 хвилини

Magyar

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо визнав, що його уряд після епідемії коронавірусу не зміг віднайти правильний баланс у цьому питанні.

Уряд Джастіна Трюдо зазнав критики через те, що планував впускати в країну протягом наступних двох років по 500 тисяч іммігрантів. Зараз прем’єр-міністр заявив, що у 2025-му дозвіл на проживання отримають лише 395 тисяч осіб, у 2026-му – 380 тисяч та у 2027-му – 365 тисяч.

У напружені часи після епідемії уряд країни не знайшов правильного балансу між задоволенням потреб у робочій силі та забезпеченням зростання населення, підкреслив Трюдо. «Імміграція життєво важлива для майбутнього Канади, але цей процес має бути контрольованим», – додав він.

Прем’єр-міністр заявив, що завдяки зниженню ліміту іммігрантів зростання населення буде фактично заморожено на два роки. У квітні кількість мешканців країни сягнула 41 мільйона, тоді як у 2019 році становила лише 37,5 мільйона.

Трюдо зазначив, що Канаді необхідно «стабілізувати» зростання населення, щоб підготувати систему охорони здоров’я, житлову сферу та соціальні служби до того, щоб у майбутньому прийняти більше людей.

Міністр з питань імміграції Марк Міллер підкреслив, що зменшення кількості мігрантів допоможе вирішити проблему нестачі житла. Водночас він визнав, що суспільне сприйняття імміграції змінилося.

«Ми відкрита країна, але приїхати зможе не кожен», – зазначив міністр і додав, що попри це Канада й надалі має амбітні цілі в питанні імміграції.

economx.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня