Казахстан не приєднався до країн БРІКС, росія заборонила імпорт сільгосппродукції

Казахстан не приєднався до країн БРІКС, росія заборонила імпорт сільгосппродукції

15:29 Жовтень 24, 2024

Політика 129 2 хвилини

Magyar

Казахський аналітик Куат Домбай зазначає, що Китай став найбільшим торговельним партнером Казахстану та Узбекистану, «витіснивши росію, вперше після того, як російська імперія колонізувала регіон».

Напередодні саміту БРІКС у Казахстані заявили, що країна продовжує стежити за розвитком співтовариства, але питання вступу до об’єднання поки не стоїть на порядку денному. За словами президента Кассіма-Жомарта Токаєва, в нинішніх умовах ООН не має альтернативи.

Після цього стало відомо, що росія обмежила імпорт сільськогосподарської продукції з Казахстану, зокрема, зрізаних квітів.

«Більшість квітів Казахстан реекспортує з Нідерландів, Польщі та Бельгії. Проте відповідні органи цих країн не забезпечують належного рівня контролю за безпекою продукції. Рішення прийнято з метою збереження фітосанітарного благополуччя росії та обсягів експортованих товарів, враховуючи виявлення в квітковій продукції західного квіткового трипса. Потенційний збиток від його розповсюдження становить понад 11,5 мільярда рублів», – йдеться в публікації, де обґрунтовано точку зору рф.

 (euronews.com)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня