Глава МЗС Польщі пропонує віддавати Україні соцвиплати для українських біженців у Німеччині

Глава МЗС Польщі пропонує віддавати Україні соцвиплати для українських біженців у Німеччині

11:11 Жовтень 24, 2024

Політика 0 2 хвилини

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що соціальні виплати, які отримують українські біженці в Німеччині, треба віддавати Україні. На його думку, ці виплати є стимулом для українських чоловіків залишатися в Німеччині.

Про це він сказав в етері TVP Info, цитує RMF24.

Сікорський коментував зустріч у Берліні очільників чотирьох держав: США, Франції, Німеччини та Великої Британії, де, зокрема, говорили про війну в Україні.

За словами глави польського МЗС, Німеччина запросила до Берліна лише три ядерні держави, однак, на його думку, присутність Польщі важлива, коли йдеться про Україну. Сікорський каже, що «тоді ухвалюють кращі рішення».

Крім того, він розповів про свої зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час яких він порадив очільнику німецького уряду віддавати соцвиплати для українських біженців Україні.

«Я запропонував йому, що допомогу, яку отримують українські біженці, — а це може становити до 1200 євро на місяць — краще було б передати безпосередньо Україні. Недобре, що існує фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки відновлювали податкову базу», — вважає Сікорський.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня