FT: Туреччина таємно заборонила експорт до рф американських товарів військового призначення

FT: Туреччина таємно заборонила експорт до рф американських товарів військового призначення

14:22 Жовтень 23, 2024

Політика 1 2 хвилини

Туреччина блокує експорт військового обладнання до росії після того, як Вашингтон попередив Анкару про «наслідки», якщо та не припинить торгівлю. 

Про це пише Financial Times із посиланням на джерела.

Останніми тижнями Анкара скоригувала свої митні системи, щоб заблокувати експорт більш ніж 40 категорій товарів американського походження, які Вашингтон та його західні союзники вважають життєво важливими для москви у веденні війни, кажуть співрозмовники видання.

Так, турецька електронна митна система більше не дозволяє експортерам постачати ці товари.

Джерело FT зауважило, що про обмеження торгівлі, яка може стосуватися й цивільних цілей (зокрема йдеться про мікросхеми та системи дистанційного керування), не оголошували публічно через «політичну чутливість».

Вашингтон уже давно має побоювання, що Туреччину використовують як посередника, через якого москва отримує доступ до пов’язаних із воєнною сферою товарів.

Як зазначає видання, адміністрація Джо Байдена відправила високопосадовців до Туреччини, щоб натиснути на уряд турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана та примусити його вжити заходів.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня