Байден готовий до переговорів із рф, Китаєм і КНДР про ядерну загрозу

Байден готовий до переговорів із рф, Китаєм і КНДР про ядерну загрозу

10:55 Жовтень 14, 2024

Політика 0 2 хвилини

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю щодо зменшення ядерної загрози.

Про це він сказав у вітальній заяві цьогорічних лауреатів Нобелівської премії миру, повідомляє “Європейська правда”.

Нобелівську премію миру у 2024 році присудили японській організації постраждалих від ядерного бомбардування Nihon Hidankyo за зусилля, спрямовані на створення світу, вільного від ядерної зброї, і за демонстрацію свідчень того, що ядерну зброю більше ніколи не можна використовувати.

Байден відзначив, що необхідно продовжувати рухатися вперед до того дня, коли можна остаточно і назавжди позбавити світ від ядерної зброї.

Тому, за його словами, Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю “без попередніх умов” щодо зменшення ядерної загрози. 

“Ні нашим країнам, ні світу не вигідно перешкоджати прогресу у скороченні ядерних арсеналів. Зменшення ядерної загрози важливе не всупереч небезпекам сучасного світу, а саме через них.

Ці ядерні ризики підривають норми і домовленості, над якими ми колективно працювали, і йдуть врозріз з життєво важливою роботою сьогоднішніх Нобелівських лауреатів”, – наголосив президент США.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня