Трамп: це брехня, що він покине Польщу в разі російської загрози

Трамп: це брехня, що він покине Польщу в разі російської загрози

10:56 Жовтень 10, 2024

Політика 226 3 хвилини

Magyar

В інтерв’ю польському консервативному телеканалу TV Republika, яке вийшло в понеділок, Дональд Трамп назвав брехнею заяву своєї суперниці на виборах, віцепрезидента США Камали Гарріс, про те, що кандидат у президенти від Республіканської партії залишить Польщу в разі загрози з боку Росії.

В одному із запитань польського журналіста Гарріс послалася на заяву, яку вона зробила під час телевізійних дебатів з кандидатом у президенти США 11 вересня щодо війни в Україні. Тоді політик від Демократичної партії сказала, що якби Трамп став президентом, то президент Росії Володимир Путін «сидів би в Києві і дивився на інші країни Європи, особливо на Польщу».

В інтерв’ю в понеділок Трамп назвав заяву Гарріс брехнею. «Ніхто не зробив для поляків стільки, скільки зробив я. Камала Гарріс – брехуха», – наголосив він.

Він повторив свою попередню думку, що якби він був президентом, Путін не наважився б напасти на Україну. «Польща була б у більшій безпеці», – додав він.

Кандидат у президенти від республіканців назвав свої відносини з Польщею винятковими. «Мої суперники не люблять поляків, вони не люблять релігію», – сказав він. Він висловив сподівання, що поляки, які живуть у США, прийдуть на вибори і «проголосують за людину, яка підтримує їхні цінності».

«Я подбаю про поляків», – зазначив Трамп, підкресливши, що в минулому він «завжди це робив».

Американський політик назвав президента Польщі Анджея Дуду другом і висловив свою підтримку пропозиції президента про те, щоб країни – члени НАТО витрачали 3% ВВП на оборону.

Джерело:  (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня