Шольц закликав до припинення вогню та політичного врегулювання між ізраїльтянами та палестинцями

Шольц закликав до припинення вогню та політичного врегулювання між ізраїльтянами та палестинцями

15:14 Жовтень 9, 2024

Політика 300 2 хвилини

Magyar

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до припинення вогню та політичного врегулювання у річницю терористичного нападу палестинської ісламістської терористичної організації ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

«Дорогі ізраїльські друзі, ми співчуваємо вам (…), ми на вашому боці», – заявив канцлер Німеччини на відкритті конференції в Гамбурзі.

Політик також згадав про страждання палестинського населення у зв’язку з війною, яка вже рік точиться в секторі Газа. «Щоденні насильства та голод – не те, з чого може вийти щось хороше», — зазначив Шольц. Він наголосив, що людям потрібна надія та бачення майбутнього.

«Тому федеральний уряд Німеччини закликає до припинення вогню, звільнення заручників і політичного процесу», – сказав Шольц. Він наголосив, що завершенням цього процесу може бути лише дводержавне рішення, коли «ізраїльтяни та палестинці зможуть жити пліч-о-пліч у мирі протягом тривалого часу».

Однак це може спрацювати лише в тому випадку, якщо вдасться запобігти спалаху у всьому регіоні, додав Шольц і закликав Іран та його союзників, включаючи ліванську організацію «Хезболла», припинити напади на Ізраїль.

 (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня