NYT дізналася про те, як Путін з 2017 року налаштовував Трампа проти України

NYT дізналася про те, як Путін з 2017 року налаштовував Трампа проти України

16:11 Жовтень 6, 2024

Політика 0 3 хвилини

Magyar

Російський диктатор Володимир Путін з 2017 року докладав зусиль, щоб сформувати у тодішнього президента США Дональда Трампа негативне враження про Україну, пише газета The New York Times.

Журналісти дізналися, що на першій зустрічі у 2017 році Путін запевняв Трампа, що Україна є «корумпованою та сфабрикованою» країною, а також відмовляв від військової допомоги Києву. Крім цього, диктатор стверджував, що росія нібито має повне право здійснювати свій вплив на Україну.

Під час розмови Трамп повідомив, що його адміністрація розглядає можливість надання зброї Україні, і поцікавився думкою Путіна. У відповідь російський лідер заявив, що це буде «помилкою», аргументуючи це тим, що Україна нібито постійно потребуватиме більше допомоги, скільки б США не надали.

Як зазначає газета, Трамп прийшов на посаду президента з підозрами, що українські чиновники підтримують демократів. Путін намагався переконати його, що Україна — не молода демократія, яка прагне зближення із Заходом, а російськомовний сусід росії, яким керують «корумповані чиновники й олігархи», що підтримували Гілларі Клінтон, суперницю Трампа на виборах.

Диктатор виправдовував російське вторгнення, заявляючи, що «захищає російськомовних жителів сходу України», і порівнював це з доктриною Монро, яку свого часу застосовував Теодор Рузвельт. За словами Фіони Гілл, колишньої співробітниці Ради національної безпеки США, Путін згадував Рузвельта для того, щоб вразити Трампа, який був прихильником його політики.

Журналісти припускають, що сформовані у 2016−2017 роках погляди Трампа можуть вплинути на майбутнє НАТО та відносини США з росією, якщо його знову оберуть президентом. Вони також звертають увагу на те, що Трамп досі не дав чіткої відповіді, чи продовжить він підтримку України у разі свого переобрання, що свідчить про можливу «ворожість щодо Києва».

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня