Байден заявив, що не підтримає атаку Ізраїлю на ядерні об'єкти Ірану

Байден заявив, що не підтримає атаку Ізраїлю на ядерні об'єкти Ірану

14:07 Жовтень 4, 2024

Політика 4 4 хвилини

Magyar

Білий дім зустрівся з лідерами G7, включаючи міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії, щоб обговорити скоординовану відповідь на напад Ірану на Ізраїль.

Президент США Джо Байден заявив, що не підтримує атаку Ізраїлю на об’єкти, пов’язані з ядерною програмою Тегерана.

«Відповідь – ні», – сказав Байден у середу, коли його запитали, чи підтримає він таку відплату після того, як у вівторок Іран випустив близько 180 ракет по Ізраїлю.

Коментарі Байдена пролунали після того, як він у середу говорив по телефону з іншими лідерами G7 про нові санкції проти Ірану. Під час цієї телефонної розмови держсекретар США Ентоні Блінкен говорив з міністрами закордонних справ Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії про скоординовану відповідь на іранську атаку на Ізраїль.

Згідно із заявою Білого дому, лідери G7 «однозначно засудили напад Ірану на Ізраїль», а Байден підтвердив «повну солідарність і підтримку Сполученими Штатами Ізраїлю та його народу».

Метью Міллер, речник Державного департаменту США, заявив, що США обговорять відповідь з Ізраїлем на пресконференції в середу, але не надав подальших подробиць події.

Тим часом, адміністрація зазначила, що закликатиме Ізраїль проявити стриманість у своїй відповіді на ракетну атаку у вівторок, яку Байден назвав «неефективною і такою, що зазнала поразки».

Міллер також прокоментував заяву міністра закордонних справ Ізраїлю Каца про те, що Ізраїль заборонив в’їзд до країни Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу. «Ми не вважаємо цей крок жодним чином продуктивним», – сказав він.

Пан Гутерріш був оголошений «персоною нон-грата», що відображає ширший гнів Ізраїлю на ООН, який стверджує, що посадові особи ООН, включаючи пана Гутерріша, не були достатньо рішучими в критиці нападів на Ізраїль.

Посол Ізраїлю в ООН заявив, що нещодавня заява Антоніу Гутерріша із закликом до деескалації близькосхідного конфлікту «не відповідає дійсності».

На спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН у середу Гутерріш засудив останній напад Ірану на Ізраїль, закликавши до «негайного припинення вогню в Газі з негайним і безумовним звільненням всіх заручників і ефективною доставкою гуманітарної допомоги палестинцям в Газі, а також до незворотного прогресу на шляху до вирішення конфлікту за принципом “двох держав”».

Джерело: vg.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня