У ЄС закликають відкласти біометричний контроль на зовнішніх кордонах

У ЄС закликають відкласти біометричний контроль на зовнішніх кордонах

20:24 Вересень 28, 2024

Політика 1 2 хвилини

Кілька держав – членів Європейського Союзу просять відкласти запровадження Entry-Exit System (EES) – системи біометричного контролю на зовнішніх кордонах, стверджуючи, що авіакомпанії та аеропорти не готові до неї.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Financial Times.

За інформацією FT, Німеччина, Нідерланди та Франція досі не готові до впровадження EES, який, за попередженням об’єднань авіакомпаній та аеропортів, призведе до “широкомасштабних збоїв” для пасажирів.

На ці три держави припадає 40% пасажиропотоку на території Євросоюзу.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини заявило, що його головною проблемою є центральна комп’ютерна система, яку контролює агентство eu-LISA і якій “все ще бракує необхідної стабільності та функціональності”.

Деякі країни ЄС хочуть, щоб Європейська комісія розглянула альтернативи запровадженню EES – наприклад тестовий запуск у пілотних регіонах з подальшим поступовим розширенням.

Уряд Великої Британії також занепокоєний можливими чергами в портах Ла-Маншу і на станції швидкісного поїзда Eurostar в лондонському аеропорту Сент-Панкрас, де пасажири повинні будуть реєструватися в EES під час проходження французької митниці.

Європейська комісія повідомила Financial Times, що вона працює над запуском прикордонних перевірок “як і передбачалося”, але розгортання системи є “складною операцією, і затримки не можуть бути повністю виключені”.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня