Постачання зброї під загрозою через фінансові труднощі союзників України, – Bloomberg

Постачання зброї під загрозою через фінансові труднощі союзників України, – Bloomberg

13:33 Вересень 27, 2024

Політика 101 2 хвилини

Magyar

Постачання зброї Україні наступного року перебувають під загрозою, оскільки деякі союзники мають труднощі з отриманням фінансування, а інші відмовляються збільшувати фінансування для допомоги Києву.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформагенство Bloomberg.

Як заявило одне з анонімних джерел агентства, динаміка показує, що економіка Росії перебуває у стані війни, тоді як союзники України – ні. Значна частина військової підтримки України у 2025 році пов’язана з угодою «Великої сімки» про надання кредитів на суму 50 млрд доларів із прибутку, отриманого від заморожених активів російського центробанку.

Союзники все ще торгуються з приводу остаточних деталей цієї угоди, і США шукають запевнень, що Угорщина не блокуватиме заходів Європейського Союзу. Остаточна цифра може бути нижчою, якщо угода не буде знайдена.

Однак навіть якщо угоди буде досягнуто, 50 млрд доларів все одно недостатньо для задоволення потреб України протягом ще одного року війни, і, за словами джерел, союзникам доведеться вийти за межі цих рамок фінансування.

(vb/rbc.ua)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня