У Німеччині керівництво партії Зелених йде у відставку

У Німеччині керівництво партії Зелених йде у відставку

20:36 Вересень 26, 2024

Політика 284 3 хвилини

Керівництво німецької партії „Союз 90/Зелені” складає з себе повноваження. Про це в середу, 25 вересня, повідомили співголови партії Омід Нуріпур (Omid Nouripour) і Рікарда Ланґ (Ricarda Lang).

Нуріпур заявив, що результати місцевих виборів депутатів (до ландтагів – земельних парламентів) у східнонімецьких Саксонії та Тюрингії, що відбулися 1 вересня, а також у Бранденбурзі, які пройшли 22 вересня, стали „найбільшою кризою” для партії. На всіх трьох регіональних виборах вона показала провальні результати.

„Ми дійшли висновку: потрібен новий старт. Результати недільних виборів у Бранденбурзі – доказ найглибшої кризи нашої партії за десятиліття”, – сказав Нуріпур. Зі свого боку Ланґ зазначила: „Зараз мета – не приклеїтися до стільця, а взяти на себе відповідальність. І ми беремо цю відповідальність, уможливлюючи новий старт”.

Крім Нуріпура та Ланґ до правління партії входять заступники Пеґа Едалатян (Pegah Edalatian) і Хайко Кнопф (Heiko Knopf), керуюча справами Емілі Бюнінґ (Emily Büning) і скарбник Фредерік Карпентер (Frederic Carpenter).

За словами Ланґ, керівництво партії залишиться на посаді до проведення нових виборів на з’їзді у листопаді.

За результатами виборів до ландтагу німецької землі Бранденбург правляча нині Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), членом якої є канцлер ФРН Олаф Шольц (Olaf Scholz), посіла перше місце з 30,9 відсотка голосів. Тим часом її партнери з урядової коаліції на федеральному рівні – „Вільна демократична партія” (ВДП) і „Союз 90/Зелені” – до місцевого парламенту не пройшли. Натомість друге та третє місце отримали правопопулістська партія „Альтернатива для Німеччини” (АдН) і „Союз Сари Ваґенкнехт – здоровий глузд і справедливість”.

У Саксонії переміг нині опозиційний Християнсько-демократичний союу (ХДС), а на другому місці – АдН. Правлячі на федеральному рівні партії показали провальні результати: СДПН – 7,3% голосів, Зелені – 5,1, а ВДП взагалі не подолала п’ятивідсотковий бар’єр.

У Тюрингії АдН вийшла переможницею, СДПН отримала 6,1%, а Зелені та ВДП не пройшли.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня