Україна готується націоналізувати активи екскерівника охорони Януковича

Україна готується націоналізувати активи екскерівника охорони Януковича

18:33 Вересень 26, 2024

Політика 29 2 хвилини

Міністерство юстиції звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про стягнення в дохід держави заарештованих активів ексначальника служби охорони колишнього президента Віктора Януковича, який втік до рф.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у четвер, 26 вересня.

Загальна сума заарештованих активів – понад 100 млн гривень. Йдеться про гроші, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, корпоративні права, квартири та паркомісця в Києві, автомобіль Mercedes-Benz GL 550.

Екс-начальника служби охорони колишнього президента звинувачують у допомозі державі-агресору та незаконному поводженню зі зброєю. За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення він нелегально виїхав із підконтрольної Україні території.

Повідомляється, що, перебуваючи на захоплених росією територіях Донбасу та Криму, він допомагав своєму синові, співробітнику ФСБ рф, у пошуку патріотично налаштованих українців на окупованих територіях. Надалі обвинувачений очолив службу охорони губернатора Ульянівської області росії. В Україні його оголошено у розшук.

На підставі зібраних доказів до суду направлено позов про застосування до ексначальника служби охорони Януковича санкцій – стягнення в дохід держави належних йому активів.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня