Президент Китаю закликав до просування етнічної єдності з покоління в покоління

Президент Китаю закликав до просування етнічної єдності з покоління в покоління

12:19 Вересень 26, 2024

Політика 164 3 хвилини

Magyar

Президент Китаю Сі Цзіньпін у середу наголосив на важливості просування зусиль з етнічної єдності країни і закликав до їхнього постійного зміцнення з покоління в покоління.

«Люди з різних етнічних груп працюють разом в єдності з партією вже більш ніж 70 років, і за цей час вони досягли історичних успіхів в економічному і соціальному розвитку прикордонних районів», – цитують слова Хсі китайські державні ЗМІ.

«Китайська нація – це одна велика сім’я, що складається з 56 етнічних груп, які люблять і піклуються один про одного», – заявив він, додавши, що члени всіх етнічних груп повинні зміцнювати своє почуття спільності з китайською нацією. Ці слова Хсі прозвучали у листі-відповіді нащадкам представників усіх етнічних груп Китаю, які нещодавно звернулися до нього з проханням розповісти про життя місцевих етнічних громад під його партійним керівництвом.

Перші представники етнічних груп, що мешкають у місті Пуер на південному заході провінції Юньнань, були запрошені до Пекіна в 1950 році на урочистості з нагоди першої річниці заснування Китайської Народної Республіки. 1 січня 1951 року ці ж представники встановили пам’ятник у провінції Юньнань і дали урочисту клятву зберігати єдність і слідувати за партією. Сорок вісім депутатів поставили свої підписи на пам’ятнику.

Останніми роками китайський уряд зазнав критики, і кілька країн висловили занепокоєння тим, як він ставиться до етнічних і релігійних меншин у країні. Серед інших питань часто порушуються питання «геноциду» і «таборів перевиховання» проти уйгурів у Сіньцзян-Уйгурському районі, звинувачення, які Пекін рішуче відкидає і заявляє, що він постійно приділяє увагу просуванню, розвитку і єдності етнічних груп.

Джерело: hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня