Примус в пріоритеті. Подоляк розповів, як запобігти ударам рф по АЕС

Примус в пріоритеті. Подоляк розповів, як запобігти ударам рф по АЕС

17:14 Вересень 25, 2024

Політика 219 2 хвилини

Magyar

Запобігання терористичним обстрілам росії українських атомних електростанцій (АЕС) включає декілька складових, серед яких посилення протиповітряної оборони (ППО), тиск через МАГАТЕ й не тільки. Втім, найпріоритетнішим варіантом залишається примус.

Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі РБК-Україна.

За словами Подоляка, російська федерація (рф) усвідомлює, що єдиний тип ведення війни проти цивільного населення – це тотальне знищення енергетики. Для цього необхідно знищити не саму станцію, а її можливість передавати електроенергію в загальну мережу. Мова йде про підстанції, які розташовані поруч з нею.

„І тому, безумовно, росія такі плани розробляє. Це очевидно, ми ж бачимо, що вони постійно шукають додаткові геноцидні інструменти. Я підкреслюю геноцидні, тому що це свідома дія, яка направлена на те, щоб позбавити людей можливості використовувати електроенергію, опалення і так далі”, – додав Подоляк.

Як запобігти

Радник голови Офісу президента пояснив, що запобігання складається з декількох складових, серед яких:

  • публічність. Важливо публічно говорити про російський терори та юридично зафіксувати склад злочину, який росія планує вчинити;
  • посилення ППО. Важливо наполягати на суттєвому постачанні систем протиповітряної оборони та ракет до них;
  • тиск через МАГАТЕ, а також інші організації, які мають вплив на ринок ядерних технологій. У тому ж числі, мова йде й про Індію та Китай.
social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня