В США просуватимуть мирний план Китаю та Бразилії щодо України

В США просуватимуть мирний план Китаю та Бразилії щодо України

16:36 Вересень 25, 2024

Політика 194 2 хвилини

Magyar

Бразилія хоче, щоб десятки країн Глобального Півдня підтримали ідею переговорів між Україною та Росією

Бразилія планує просувати ідею мирних переговорів між Україною та Росією на зустрічі представників країн Глобального Півдня, яка відбудеться в Нью-Йорку 27 вересня. Бразильська сторона сподівається, що ці держави підтримають мирний план, запропонований Бразилією спільно з Китаєм.

Президент Бразилії Лула да Сілва під час виступу на Генеральній асамблеї ООН висловлював підтримку цьому плану. Водночас цей план не передбачає виведення російських військ з українських територій. Про це пише Reuters.

Радник з зовнішньої політики Бразилії Селсу Аморім планує заручитися підтримкою 20 країн Глобального Півдня, включно з представниками ОАЕ, Мексики, Південної Африки, Саудівської Аравії, Індонезії, Єгипту та Колумбії.

За словами бразильських дипломатів, на зустрічі будуть обговорюватися можливі пропозиції від цих країн, щоб створити критичну масу підтримки для мирного плану. В травні Бразилія та Китай запропонували відновити прямі переговори між Києвом і Москвою, закликали до деескалації, але не ставили вимогу виведення російських військ з території України.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня