Боррель пояснив, коли можливий мир в Україні

Боррель пояснив, коли можливий мир в Україні

11:11 Вересень 24, 2024

Політика 242 2 хвилини

Magyar

З наближенням зими Європейський Союз буде нарощувати допомогу для України в енергозабезпеченні.

Пошук шляхів до миру в Україні є можливим лише за поваги до положень Хартії ООН. Про це у понеділок, 23 вересня, заявив у Нью-Йорку перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

Він підкреслив, що у війні, що точиться, агресором є Росія, яка веде загарбницьку війну.

„Ми маємо збільшити нашу допомогу для України та шукати миру, але враховуючи, що це загарбницька війна, де є агресор та жертва агресії. Тож рішення може ґрунтуватися лише на повазі до Хартії ООН”, – сказав він.

За словами дипломата, з наближенням зими Європейський Союз буде нарощувати допомогу для України в енергозабезпеченні аби не дати Росії занурити Україну у холод і темряву ударами по енергоінфраструктурі.

„Щодо війни в Україні  ми мали зустріч, що присвячена ситуації з енергетикою в Україні. Це критична ситуація. Путін продовжує бомбардувати інфраструктуру, що виробляє електрику й енергію для українців. Майже дві третини енергетичних спроможностей були зруйновані. Я переконаний, що Путін намагається зламати волю українців, зануривши їх у холод та темряву під час зими”, – зазначив представник ЄС.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня