Незабаром прибудуть довгоочікувані винищувачі

Незабаром прибудуть довгоочікувані винищувачі

18:35 Вересень 22, 2024

Політика 166 2 хвилини

Magyar

У червні президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні буде передано кілька винищувачів-бомбардувальників Mirage 2000-5F. Ці літаки разом із F-16 посилять повітряний потенціал України передовими західними технологіями. Наразі стало відомо, що винищувачі-бомбардувальники можуть прибути ще цього року.

Mirage 2000-5F – це сучасний багатоцільовий винищувач-бомбардувальник четвертого покоління, оснащений удосконаленими дисплеями в кабіні пілота та сумісний із новітньою французькою зброєю. Макрон не уточнив кількість літаків, які планується передати, але, за даними ЗМІ, їх буде менше десяти.

Видання technology.org повідомляє, що винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року, і це напрочуд швидко, враховуючи типовий час підготовки пілотів.

Такий прискорений графік підживив припущення стосовно попередніх тренувань. У березні 2023 року з’явилася інформація, що Франція вже готує українських пілотів для Mirage 2000-5. Якщо це правда, то пояснює прискорений графік доставки. Українські пілоти вже знайомі з винищувачами Saab JAS Gripen, хоча цього недостатньо для бойового розгортання.

Літаки Mirage 2000-5F, призначені для України, переобладнують для наземних ударів, скидання бомб та запуску крилатих ракет SCALP EG. Це робиться через обмежену кількість «Міражів». Захист повітряного простору в першу чергу покладено на F-16 Fighting Falcon, тому що їх більше.

 (portfolio.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня